Lägenhet som investering

Idagsläget är bostadspriserna i Stockholm låga. Det betyder att det kan finnas anledning att köpa just nu. Jag tycker generellt att man ska se sin lägenhet som boende och som investering i andra hand. Det förhindrar ju iofs inte att man ska köpa i rätt läge.
Rädsla på bostadsmarknaden
Just nu är många lite rädda men om du lyckas få din egen lägenhet såld till ett bra pris, du kan ju lägga ut den och om det inte är bråttom helt enkelt vänta tills du får ett bra bud, så kan du köpa en ny lägenhet till ett pris klart under vad den egentligen är värd. Vad den kommer att vara värd kanske man ska säga.
Ta kontakt med en mäklare och se vad det finns för möjligheter.

Står det stilla bland bopriserna?

Man brukar ju ofta prata om att priserna alltid går upp på bostadsmarknaden men man ska komma ihåg att det handlar om på lång sikt. På kort sikt, till exempel nu är det mycket möjligt att priserna går ner. Därför är det viktigt att inte köpa sin lägenhet utifrån prisspekulationer utan välja den där man helst vill bo.

Mäklarguiden - för dig som vill jobba som mäklare.

Om du är intresserad av att jobba som mäklare också (jag får ofta frågor om det) så tycker jag det bästa stället att starta på är Mäklarguiden. Där finns det massor av matnyttig information för dig som är intresserad av jobbet som fastighetsmäklare.

Jobbet som mäklare

Jag tänkte att jag skulle börja med att berätta lite om mäklarjobbet. Som mäklare i Sverige idag har man en lite kluven roll, man ska representera både köpare och säljare. När det gäller prissättning däremot är det i princip bara säljaren som är intressant eftersom det är därifrån man får betalt.

I många andra länder är det faktiskt så att köparen ofta har en egen representant och jag kan tycka att det saknas ibland i Sverige. Det känns lite orättvist att bara ena sidan egentligen är representerad när priset tas fram. Å andra sidan förstår jag såklart att köpare inte gärna är beredda att betala extra för att ha en egen representant.

I Stockholm ser bostadsmarknaden lite annorlunda ut än i övriga landet, framför allt eftersom det är så stor omsättning på lägenheter och villor. Det finns nästan alltid, oberoende av konjunktur, åtminstone någon eller några köpare på varje objekt. Även om priserna kanske inte blir så höga just nu så blir det alltid sålt. Därför är säljaren extra viktig i Stockholm, köpare får man på köpet.

Stockholm Flashmob


Jag vet att den är lite gammal men jag älskar verkligen den här videon.

Flytta till Stockholm

Vy över Stockholm från vattnet
Nu har jag bott ganska precis en månad i Stockholm och bestämde mig för att det är dags att börja blogga. Att flytta till Stockholm har varit en ganska stor omställning eftersom jag kommer från en mycket liten stad i norra Sverige. Om sanningen ska fram har jag faktiskt bara varit i Stockholm två gånger tidigare och det är förstås ganska lite.

Det är förstås spännande att det finns så mycket att göra, så många restauranger, så många fik men det är också lite oroande. Människor känns mer ensamma i Stockholm. Det är svårt att sätta fingret på det men jag tror att en så stor stad gör att vi blir lite mer isolerade. Vad tror du?

RSS 2.0